Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Detox Water ή Νερό Αποτοξίνωσης: Μύθοι, αλήθειες και οφέλη [ΟΔΗΓΟΣ]

       
                  
Γεια σας,

Κατά τη διάρκεια της θερινή περιόδου, η αποτοξίνωση και τα μέσα με την οποία μπορεί αυτή να επιτευχθεί αποτελούν ένα άκρως επίκαιρο θέμα. Συγκέντρωσα λοιπόν, χρήσιμες και σχετικές πληροφορίες στο άρθρο μου "Detox Water ή Νερό Αποτοξίνωσης: Μύθοι, αλήθειες και οφέλη" το οποίο είναι διαθέσιμο στο ακόλουθο link:

https://diaitologos.com/oikogeneia/detox-water-i-nero-apotoksinosis-mythoi-alitheies-kai-ofeli/.

Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο θα μάθετε:
- τι είναι το νερό αποτοξίνωσης
- πώς να το φτιάξετε στο σπίτι
- τι είναι και πώς επιτελείται η αποτοξίνωση του ανθρώπινου οργανισμού
- ποια είναι τα φερόμενα οφέλη από την κατανάλωση νερού αποτοξίνωσης στην υγεία
- και ποια είναι τα πραγματικά οφέλη από αυτή.


Σας ευχαριστώ πολύ, 

                   Πάρης Παπαχρήστος,
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Συγγραφέας & Ιδρυτής του medNutrition.gr
                  
         
çè

Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά δημοσιεύματα γύρω από τους όρους «αποτοξίνωση» και «νερό αποτοξίνωσης». Είμαι σίγουρος πως όλο και κάτι έχει πάρει το αυτί σου… Το νερό είναι δεδομένο πως είναι απαραίτητο για τον οργανισμό, καθώς η αφυδάτωση σχετίζεται με μειωμένη λειτουργικότητα του μεταβολισμού, του γαστρεντερικού συστήματος, με κόπωση, ξηρότητα της επιδερμίδας και άλλες διαταραχές. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να προσλαμβάνεις αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας με τις συστάσεις να αναφέρουν την πρόσληψη τουλάχιστον 9 ποτηριών την ημέρα για τις γυναίκες και 13 ποτηριών την ημέρα για τους άντρες (MayoClinic). Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα; Γιατί οι άντρες έχουν περισσότερη άλιπη μάζα σώματος, η οποία συγκρατεί νερό, επομένως χρειάζεται να καλύπτουν περισσότερες ανάγκες σε νερό σε σχέση με τις γυναίκες!
Υπάρχει η θεώρηση πως η προσθήκη άλλων συστατικών μέσα στο νερό, μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση και τη μείωση του σωματικού βάρους. Σε αυτό τον οδηγό λοιπόν, θα σου δώσω αναλυτικές πληροφορίες για το τί είναι το νερό αποτοξίνωσης (detoxwater), πώς φτιάχνεται, ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία και θα σου διαχωρίσω τις αλήθειες από τους μύθους!

Περισσότερα στην πηγή του άρθρου: diaitologos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

nutrition about health